Svijet

Obožavaoci oplakuju Matthewa Perryja ispred kultne zgrade gdje su snimani „Prijatelji“

Kišni dan na Manhattanu nije spriječio stotine obožavalaca serije “Prijatelji” da odaju počast glumcu Matthewu Perryju, koji je preminuo u subotu u 55. godini.

New York - Profimedia

Ljudi svih uzrasta i porijekla okupili su se u nedjelju kod zgrade „Prijatelja“ u West Villageu u Njujorku da odaju počast Matthewu Perryju ispred kultnog stana emisije.

Uprkos sumornom vremenu, desetine buketa cveća i ručno rađenih natpisa sa frazama poput one „ovdje smo svi izgubili prijatelja“ bili su nagomilani u blizini udobnog kvartovskog restorana Little Owl.

Inače „Prijatelji“ su snimani na placu Warner Brosa u Los Anđelesu, ali su spoljašnji snimci stanova snimljeni u ulici Bedford 90.

Iako se pojavljivao u drugim emisijama i filmovima, Perry je bio sinonim za simpatičnog sarkastičnog Chandlera Binga u „Prijateljima“. Omiljeni sitkom, koji je i danas ostao skoro jednako popularan kao što je bio 90-ih, lansirao je Perryja i njegove kolege Jennifer Aniston, Courtney Cox, Lisu Cudrow, Matta LeBlanca i Davida Schwimmera na A-listu.

Perry je umro od davljenja u nesreći u svom domu u Los Anđelesu, prenio je Los Angeles Times pozivajući se na izvore u policiji.

Poziv je hitnoj pomoći stigao oko četiri popodne po lokalnom vremenu. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh