Svijet

U Istanbulu veliki protesti za Palestinu, Erdogan poručio da će Izrael proglasiti ratnim zločincem

U Istanbulu se održava veliki skup podrške narodu Palestine kojem prisustvuje hiljade građana iz svih dijelova Turske.

Istanbul, protesti - AK Parti Istanbul

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan danas je pozvao građane da dođu u Istanbul i pridruže se skupu.

“Pozivam sve pripadnike naše nacije na veliki miting za Palestinu, koji ćemo održati na aerodromu ‘Ataturk’ u Istanbulu, gdje ćemo još jednom cijelom svijetu pokazati našu solidarnost sa našom palestinskom braćom”, poručio je danas Erdogan.

Na bini su postavljeni vizuali turskih i palestinskih zastava i šest odvojenih LED ekrana putem kojih učesnici mogu pratiti skup.

Kako navode turski mediji neki od prisutnih nose i trake za glavu s natpisima: “Svi smo mi Palestinci”, “Okončajte genocid, neka djeca žive” i “Budite glas palestinske djece”.

Okupljenima se obratio i Erdogan koji je ranije uputio poziv Izraelu da prestane s napadima na Gazu.

Prisutni su ga dočekali povicima, a dok se njegov helikopter spuštao pozdravljali su i mahali zastavama Turske i Palestine. Tokom obraćanja je rekao da Izrael već 22 dana otvoreno čini ratne zločine, javlja Hurryet.

“Izraele, proglasit ćemo te svijetu ratnim zločincem. Pripremamo se za to”, rekao je Erdogan prenosi Klix


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh