Svijet

Novinar čija je porodica ubijena u izraelskom napadu se vratio na posao

Al Jazeerin dopisnik Wael al-Dahdouh se vratio na posao samo nekoliko dana nakon što je cijela njegova uža porodica ubijena u izraelskom zračnom napadu na Gazu, prenosu Guardian.

dzenaza - Reuters

Al-Dahdouhova supruga, sin, kćer i unuk ubijeni su u napadu kasno u utorak. Preselili su se u kuću u kampu Nuseirat u centralnoj Gazi nakon upozorenja Izraela 13. oktobra.

Dahdouh je rekao da kao šef biroa Al Jazeere u Gazi vjeruje da mu je dužnost da se vrati na posao što je prije moguće.

“Osjećao sam da mi je dužnost, uprkos bolu i otvorenoj rani, da se vratim pred kameru, i da što prije komuniciram s vama na društvenim mrežama,” rekao je.

“Kao što vidite, pucnjava je svuda u toku. Dešavaju se zračni napadi i artiljerijska granatiranja, i stvari se nastavljaju razvijati.”

Dahdouh je pomagao u emitiranju uživo slika noćnog neba opkoljene teritorije kada je primio vijest da su članovi njegove porodice umrli. prenosi N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh