Svijet

HAMAS SPREMAN DA OSLOBODI CIVILE: Taoci bi mogli biti predati Iranu uz posredovanje ovih država

Hagari je rekao da će takve akcije biti sprovedene i kasnije večeras i da će se „nastaviti jačom snagom i narednih dana“.

Hamas je speman da oslobodi civilne taoce, izjavio je na sednici Generalne skupštine UN šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahian, pozivajući UN da podrži i oslobađanje 6.000 Palestinaca koji se nalaze u izraelskim zatvorima.

Prema ranijim navodima “El Majadina”, sa sedištem u Libanu, taoci bi mogli biti predati Iranu uz posredovanje Turske i Katara.

S druge stane, portparol Izraelskih odbrambenih snaga Danijel Hagari izjavio je da će vojska nastaviti da sprovodi “kopnene akcije ograničenog obima” u Pojasu Gaze, pošto je sinoć izvela takvu operaciju u kojoj su učestvovali pešadija i tenkovi.

Hagari je rekao da će takve akcije biti sprovedene i kasnije večeras i da će se “nastaviti jačom snagom i narednih dana”.

On je naveo da izraelska vojska izvodi “masovne napade iz vazduha i sa mora” u Pojasu Gaze.

– Svrha je eliminisanje terorista, priprema terena, uklanjanje eksploziva kako bi bili spremni za naredne korake – kazao je Hagari, preneli su izraelski mediji.

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je da građani Izraela, što se tiče sukoba sa Hamasom, moraju da se pripreme za dugu borbu.

„Pripremamo teren za nastavak kampanje, uslediće nove faze“, rekao je Galant, navodeći da će se kopnena operacija dogoditi, preneo je „Harec“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh