Svijet

Izrael poručio Palestincima da krenu ka jugu Gaze do 16 sati, poslije toga moguća kopnena ofanziva

Onima koji žive u gradu Gazi savjetovano je da se presele južno od Beit Hanouna do Khan Yunisa, prije moguće kopnene ofanzive izraelske vojske

Onima koji žive u gradu Gazi savjetovano je da se presele južno od Beit Hanouna do Khan Yunisa, prije moguće kopnene ofanzive izraelske vojske

Izraelski službenici su upozorili da bi stanovnici Gaze trebali krenuti prema jugu između 10 i 16 sati po lokalnom vremenu.

Izraelska vojska rekla je civilima koji žive u sjevernom pojasu Gaze da danas koriste dvije ceste kako bi krenuli prema jugu, rekao je glasnogovornik.

U izjavi objavljenoj na arapskom na društvenoj mreži X, glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Avichay Adraee rekao je da se dvije rute bez ikakve štete mogu koristiti između 10:00 i 16:00 sati po lokalnom vremenu.

Onima koji žive u gradu Gazi savjetovano je da se presele južno od Beit Hanouna do Khan Yunisa, prije moguće kopnene ofanzive izraelske vojske.

Ljudima koji žive u blizini plaže i zapadno od Olive također će biti dopušteno kretanje ulicama Daldul i Al-Sana prema Salah Al-Din i Al-Bahr, dodaje Adraee.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh