Svijet

Još jedan snažan zemljotres potresao Afganistan

Još jedan snažan zemljotres potresao je dio zapadnog Afganistana u srijedu ujutro nakon što je u ranijem potresu poginulo više od 2.000 ljudi i sravnjena cijela sela, javlja AP.

Zemljotresu Afganistanu - fena

Posljednji zemljotres magnitude 6,3 bio je oko 28 kilometara od Herata, glavnog grada pokrajine Herat, i 10 kilometara duboko, prema Geološkom zavodu SAD-a.

Epicentar subotnjeg potresa bio je oko 40 kilometara sjeverozapadno od glavnog grada provincije, a nekoliko naknadnih potresa su bili jaki, uključujući još jedan od 6,3 u subotu.

Talibanski zvaničnici rekli su da je više od 2.000 poginulo širom Herata nakon ranijih potresa. Kasnije su rekli da su u potresima poginule i povrijeđene hiljade ljudi, ali nisu dali prikaz žrtava.

Informacije o šteti od posljednjeg potresa nisu bile odmah dostupne. Ali malo je toga ostalo od sela u prašnjavim brdima u regionu osim ruševina i sahrana, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh