Svijet

Bajden obećao Zelenskom rakete dugog dometa

Već mjesecima zvanični Kijev traži od SAD ATACMS kojim bi ukrajinska vojska mogla da gađa mete daleko unutar granice Rusije

Biden i Zelenski - Reuters

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) rekao je ukrajinskom kolegi Volodimiru Zelenskom tokom razgovora u Vašingtonu da će Sjedinjene Američke Države poslati manji broj raketa dugog dometa Ukrajini kao vid pomoći u borbi protiv Rusije, objavila je danas američka televizija NBC, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

Oni, međutim, nisu rekli kada će rakete biti poslate, niti kada će ta odluka biti objelodanjena.

“The Washington Post” je objavio da je Bajdenova administracija blizu odluke da Ukrajini pošalje Armijski taktički raketni sistem (ATACMS) naoružan kasetnim bombama, a ne bojevom glavom.

Već mjesecima zvanični Kijev traži od SAD ATACMS kojim bi ukrajinska vojska mogla da gađa mete daleko unutar granice Rusije. prenosi Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh