Svijet

TAJFUN “HAJKUI” POGODIO TAJVAN: Povrijeđeno više od 40 ljudi, evakuisano preko 7.000

‘Hajkui”, prva oluja u četiri godine koja je prešla centralni planinski lanac ostrva, imala je potencijal da napravi pustoš izazivanjem klizišta i odrona kamenja na lokalne zajednice

iše od 40 osoba povređeno je u udaru tajfuna ”Hajkui” koji je danas pogodio Tajvan, više od 119.000 njih ostalo je bez struje, a više od 7.000 ljudi je evakuisano.

Tajfun ”Hajkui” prešao je danas preko Tajvana, izazvavši jake pljuskove i snažne udare vetra, prenosi Gardijan.

‘Hajkui”, prva oluja u četiri godine koja je prešla centralni planinski lanac ostrva, imala je potencijal da napravi pustoš izazivanjem klizišta i odrona kamenja na lokalne zajednice.

– Podsećam sve da se pripreme za tajfun i paze na svoju bezbednost. Izbegavajte izlaske ili bilo kakve rizične aktivnosti – rekla je tajvanska predsednica Cai Ing-ven.

U gradu Tajtungu, drveće počupano naletima vetra koji je prethodio tajfunu, je prekrilo ulice.

– Skoro sam zaboravio kako je naći se u tajfunu. Kako jaki vetrovi – rekao je vlasnik lokalnog restorana u tom gradu Huang Jun-tong, i dodao da je, kada se probudio, odmah otišao u radnju da se uveri da je sve zaštićeno.

– Juče je bilo toliko mirno da nismo imali osećaj da dolazi tajfun – rekao je.

Očekivalo se da će ”Hajkui” biti manje snažan od tajfuna ”Saola”, koji je zaobišao Tajvan, ali je izazvao najviši nivo pretnje u obližnjem Hong Kongu i južnoj Kini pre nego što je do subote oslabio na nivo tropske oluje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh