Svijet

Zelenski: Šta god neko rekao, mi napredujemo

Ukrajinske snage idu naprijed. Uprkos svemu i što god neko rekao, kazao je Zelenski.

Volodimir Zelenski - agencije

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se danas nakon što su ukrajinske snage probile prve linije odbrane Rusije, odbacujući navode zapadnih funkcionera koji ističu da Ukrajina presporo osvaja nove položaje.

– Ukrajinske snage idu naprijed. Uprkos svemu i što god neko rekao, mi napredujemo, a to je najvažnije. Mi smo u pokretu – napisao je Zelenski na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Poznato je da određeni ukrajinski čelnici strahuju da bi podrška Zapada mogla početi slabiti jer hladnije i vlažnije vrijeme usporava napredak na bojnom polju, dok Zapad ulaže milijarde dolara kako bi pomogao protuofanzivu, dok Kijev često poručuje da mu treba još više, a nema za to postignute rezultate.

Zbog toga je ovaj uspjeh ukrajinske protuofanzive važan za nastavak aktivne pomoći Zapada kako bi se neprijatelj što više pritisnuo.

Podsjećamo, ukrajinski vojni funkcioneri saopćili su da su njihove jedinice probile prvu rusku liniju odbrane na nekoliko mjesta, iako su tada naišle na još jače utvrđene ruske položaje, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh