Svijet

Europska metropola ukinula uslugu iznajmljivanja električnih romobila

Parižani su se u aprilu izjasnili u referendumu na ovu temu, kada je uprkos niskoj izlaznosti 90 posto onih koji su glasali podržalo ideju uklanjanja električnih skutera za iznajmljivanje.

Referendum je uslijedio nakon niza nezgoda u saobraćaju povezanih s električnim romobilima, od kojih su neke imale i smrtne posljedice.

Korisnici koji imaju vlastite električne romobile neće biti ugroženi ovom odlukom, te će im i dalje biti dozvoljeno njihovo korištenje.

Barcelona je također djelomično zabranila električne skutere, ne dozvoljavajući njihovo korištenje u užem centru grada, a određene restrikcije uveo je i London.

Distributeri električnih romobila za iznajmljivanje u Parizu kažu kako će uklonjene dvotočkaše redistribuirati u druge europske gradove. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh