Svijet

Dramatično jutro u Pakistanu: Osmero djece zarobljeno u žičari koja visi na 365 metara

Prava drama odvija se u Pakistanu gdje je u toku hitna akcija spašavanja osmero djece i dvoje odraslih zarobljenih u žičari koja visi na 365 metara.

Osmero djece zarobljeno u žičari koja visi na 365 metara - screenshot

Djeca su putovala u školu u pokrajini Khyber Pakhtunkhwa kada je jedna od sajli žičare pukla, a do nemilog događaja došlo je oko devet sati po lokalnom vremenu, piše PRESS.

Kako su rekli lokalni službenici, akcija spašavanja provodi se sa zemlje zbog visine sistema žičare.

– Kabina visi 365 metara iznad zemlje. Spašavanje je nemoguće bez helikoptera, a potrebni su iskusni službenici za spašavanje, kako bi sve proteklo glatko – kazao je službenik.

Mnoga djeca koja žive u udaljenim i planinskim dijelovima pokrajine Khyber Pakhtunkhwa žičarama se prevoze do škole i natrag. No, mnoge od njih su zapuštene i predstavljaju pravi rizik.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh