Svijet

Papa pozvao političare da spriječe stradanje migranata na Mediteranu

Duhovni vođa katolika i predsjednik Vatikana papa Franjo istakao je kako je ove godine u Sredozemnom moru život izgubilo oko 2.000 imigranata…

Duhovni vođa katolika i predsjednik Vatikana papa Franjo istakao je kako je ove godine u Sredozemnom moru život izgubilo oko 2.000 imigranata pokušavajući preći u Evropu te pozvao političare da spriječe ovu situaciju.

Pozdravljajući veliki broj okupljenih vjernika na Trgu svetog Petra u nedjelju, na molitvi Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo se dotakao migrantske krize.

Tokom obraćanja podsjetio je da je 41 osoba poginula u nesreći broda s migrantima koja se dogodila u Italiji, te je zamolio za molitvu za te ljude.

– Mora se reći s bolom i sramom da je gotovo 2.000 žena, muškaraca i djece umrlo u moru od početka ove godine pokušavajući doći do Evrope, rekao je papa.

Opisujući migrantske katastrofe na Sredozemlju kao “krvavu ranu čovječanstva”, Papa je pozvao sve političare da tu ranu previjaju u duhu bratstva i solidarnosti i spriječe nove katastrofe, prenosi AA.

Nakon nedjeljne molitve Anđeoskoga pozdravljenja, papa Franjo se prisjetio žrtava požara koji su opustošili otok Maui na Havajima. Također je molio za dijalog i mir u zapadno-srednjoafričkoj državi Kamerun, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh