Svijet

VELIKA POTRAGA SA SRETNIM KRAJEM: Tinejdžerka koja je nestala prije četiri godine sama ušetala u policijsku stanicu i ŠOKIRALA sve!

Ona je bezbjedna i zdrava i po svemu sudeći sretna.

Djevojčica iz Arizone, Ališa Navaro (18), koja je nestala nekoliko dana pre svog 15 rođendana, pre skoro četiri godine pronađena je daleko od grada iz kojeg je nestala.

Velika potraga za tada 14-godišnjom devojčicom završila se srećno kada se mlada žena pojavila u policijskoj stanici u Montani, rekli su zvaničnici.

Ališa Navaro je došla u gradić blizu kanadske granice i rekla da je ona devojčica koja je nestala u Glendejlu, u Arizoni 15. septembra 2019, saopštila je policija Glendejla.

– Ona je bezbedna i zdrava i po svemu sudeći srećna – rekao je portparol policije Glendejla Hose Santjago na konferenciji za novinare.

Njen nestanak je tretiran kao bekstvo od kuće, rekao je policijski poručnik Skot Vejt, ali je slučaj i dalje pod istragom, a kako je stigla do Montane još uvek je nejasno.

Tinejdžerka, koja je autistična, pobegla je iz svog doma u Glendejlu u noći 15. septembra 2019. godine, sa samo 14 godina.

Njeni roditelji, koji su spavali kada je ona otišla od kuće, pronašli su rukom pisanu poruku od devojčice: “Upropastila sam sve. Vratiću se. Kunem se. Žao mi je”.

Veoma emotivan susret sa majkom
– Iz svega što nam je do sada rekla, može se zaključiti da je namerno napustila svoj dom – rekao je on. Kada je Navaro došla u policiju u Montani, oko 40 milja od granice između SAD i Kanade, bila je sama.

– Pojavila se u policijskoj upravi. Predstavila se kao Ališa Navaro. Tražila je pomoć da je skinemo sa liste nestalih maloletnika. Ona nije ni u kakvoj nevolji. Ne suočava se ni sa kakvim optužbama – rekao je Santjago.

U potragu za nestalom devojčicom bili su uključeni FBI i Centar za nestalu i eksploatisanu decu.

Policija je saopštila da je tokom godina bilo na hiljade dojava.

Policijski poručnik Vejt rekao je da je susret između Ališe i njene majke bio izuzetno emotivan, kao i za sve uključene u potragu, uključujući i detektive.

Nada se da će nastaviti sa svojim životom
Ališa i i njena porodica trenutno žele privatnost, saopštila je policija, koja nije želela da imenuje grad u Montani u kojem se devojka pojavila.

– Želela je da razgovara sa svojom mamom i da je uveri da je dobro – rekao je Santjago.

Devojka se izvinjavala zbog situacije u koju je dovela svoju majku. Prema njenim rečima, to što je uradila nije bilo namerno.

– Ona se nada da će izgladiti odnos sa majkom i nastaviti sa svojim životom – rekao je Santjago.

Njena majka Džesika Njuvez opisala je povratak svoje ćerke četiri godine nakon njenog nestanka, kao čudo.

– Za sve koji imaju nestale voljene, želim da ovaj slučaj iskoristite kao primer. Čuda se dešavaju. Nikad ne treba gubiti nadu i uvek se treba boriti – rekla je ona.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh