Svijet

Drama na nebu iznad Italije: Oluja oštetila avion, trup i krila izbušeni

Putnički avion koji je letio na relaciji Milano – New York, preusmjeren je na aerodrom “Roma Fiumicino” nakon što je oštećen u oluji koja je danas pogodila sjever Italije.

avion - Twitter

Kako prenosi američka avio kompanija “Delta”, avion je uslijed nepovoljnih vremenskih uslova, tačnije krupnog grada, morao prinudno da sleti. Avion je sleteo nešto prije 14 sati na rimski aerodrom i “putnici su se bezbijedno iskrcali”.

Na fotografijama koje su podijeljene, vide se oštećenja na trupu i krilima letjelice.

“Avion je pretrpio određena oštećenja tokom lošeg vremena. Lokalni tim za održavanje pregleda oštećenja”, saopćeno je iz kompanije.

Olujno nevrijeme danas je pogodilo područje Lombardije gdje je smrtno stradala žena (58) nakon što je na nju palo drvo. Vatrogasci su satima pokušavali da izvuku tijelo ispod palog stabla, dok je Hitna pomoć samo mogla da konstatuje smrt.

Jako nevreme praćeno grad i kišu pogodilo je danas sjever Italije. prenosi Radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh