Svijet

Par iz Australije ne želi imati djecu: “Suprug je s 34 godine bio na vazektomiji”

Naime, par nikad ne želi imati djecu te vole svoj život onakav kakav je – s puno drijemanja i odlascima na odmor kad god požele

par iz Australije - Instagram

Australac Heraldo Uribe s 34 godine podvrgnuo se vazektomiji kako bi on i njegova supruga mogli zauvijek voditi život bez djece. Naime, par nikad ne želi imati djecu te vole svoj život onakav kakav je – s puno drijemanja i odlascima na odmor kad god požele.

Bezbrižan život

– To je moja prilika da uživam u bezbrižnom životu – rekao je Heraldo Uribe za South West News Service. On i njegova supruga Indi (25) samoproglašeni su DINK-ovi (što znači “dvostruki prihod bez djece”) i smatraju da im život bez djece daje više slobode.

– DINK stil života pomalo je sebičan, na najbolji način. Radije bih bila sebična bez djece nego da imam djecu, a i dalje želim biti sebična – izjavila je Indi, vizažistica iz Sidneja.

Vole spontanost, odmore, drijemanje…
Prednost života bez djece

Kaže da je glavna prednost života bez djece to što može biti spontana, odrijemati kad god poželi, otići na večeru i posjetiti prijatelje, a da ne razmišlja što će s djecom.

– Želim mir i tišinu, a djeca su bučna. Ne vidim kako bi se dijete uklopilo u naš život – dodala je.

Par se upoznao 2018. godine, dok je on radio kao čistač, a ona je bila zaposlena u banci.

– Razgovarali smo o djeci u prvih nekoliko mjeseci veze – tako da smo znali da isto mislimo – rekla je Indi.

Heraldo je najstariji od četvero djece u svojoj porodici te se morao brinuti za svoju braću i sestre.

– Kao odrasla osoba napokon osjećam da sada mogu izabrati da živim bez djece i oprostiti se od odgovornosti koje su me opterećivale kao dijete – rekao je.

Živcirala su ih i pitanja nakon njihovog vjenčanja. Svi su ih ispitivali kad će imati djecu, a oni su uporno govorili da ih ne žele. Svi su mislili da će se predomisliti. Da ozbiljno ne žele djecu, porodica je shvatila nakon što je Heraldo otišao na vazektomiju.
DINK stil

– Bio je na vazektomiji kako bismo zauvijek uživali u DINK stilu života – kaže Indi.

Tipičan dan ovog para uključuje buđenje i zajednički odlazak u teretanu, a potom odlazak na posao. Nakon što se vrate, prošetaju pse pa zajedno večeraju.

– DINK mi omogućuje da uživam u životu bez stresa. Mogu se fokusirati na ono što želim – svoju karijeru, brak i pomaganje drugima – kaže Heraldo. prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh