Svijet

Sukob neće završiti dok Zapad ne odustane od planova da porazi Moskvu

Oružani sukob u Ukrajini nastavit će se sve dok Zapad ne odustane od planova da dominira i porazi Moskvu, …

Sergej Lavrov - Vecernji.hr

… rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u razgovoru za indonezijske novine objavljenom u srijedu.

Cilj “kolektivnog Zapada predvođenog SAD-om” je jačanje svoje globalne hegemonije, izjavio je Lavrov za list Kompas.

Ruski ministar trebao bi ovaj tjedan prisustvovati samitu Istočne Azije i regionalnom forumu ASEAN-a u Džakarti, kao i američki državni tajnik Antony Blinken.

– Zašto oružani sukob u Ukrajini ne prestane? Odgovor je vrlo jednostavan – nastavit će se sve dok Zapad ne odustane od planova da očuva svoju dominaciju i prevlada opsesivnu želju da Rusiji nanese strateški poraz od svojih kijevskih marioneta, navodi se u transkriptu razgovora objavljenog na internetskoj stranici ruskog ministarstva vanjskih poslova, piše HINA.

Lavrov je također optužio Kijev da ignorira indonezijski mirovni plan i umjesto toga promovira vlastiti “paket ultimatuma”.

Ukrajina je odbacila indonezijski plan, koji je uključivao poziv na uspostavu demilitarizirane zone, ponovivši stav Kijeva da Rusija treba povući svoje trupe iz Ukrajine, podsjeća Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh