Svijet

Najavljeni napadi na tlu Rusije: “Bit će iznenađenja”

“U sljedećih mjesec dana bit će još iznenađenja”, rekao je Andronikov dodajući da će to bojni biti treća operacija.

Genya SAVILOV / AFP

Legija Sloboda Rusije, paravojni dobrovoljački korpus koji se bori protiv lidera Kremlja Vladimira Putina, planira više operacija unutar Rusije, kazao je glasnogovornik jedinice Maksimilijan Andronikov za britanski list The Observer.

“U sljedećih mjesec dana bit će još iznenađenja”, rekao je Andronikov dodajući da će to bojni biti treća operacija.

Nakon toga, rekao je, bit će četvrta i peta operacija. “Imamo ambiciozne planove. Želimo osloboditi sav naš teritorij”, nadodao je, piše N1.

Legija Sloboda Rusije sastoji se od ruskih nacionalista koji se bore na strani Ukrajine u ratu koji je započeo 22. februara 2022. godine.

U maju i junu borci iz legije, zajedno sa skupinom pod nazivom Ruski dobrovoljački korpus, sudjelovali su u napadima u ruskoj pograničnoj regiji Belgorod blizu Ukrajine.

Prema ukrajinskim obavještajnim službama, takve operacije imaju za cilj oslobađanje područja od Putinova režima. Vlada u Kijevu kaže da nema nikakve veze s ovim napadima, piše N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh