Svijet

Rusi tvrde da su ubili dva ukrajinska generala i 50 oficira u raketnom napadu na Kramatorsk

Rusija pokrenula masovni raketni napad na ukrajinski grad Krivi Rog - reuters

Rusko ministarstvo odbrane je u četvrtak saopćilo da su dva ukrajinska generala i do 50 ukrajinskih vojnih oficira ubijeni u raketnom napadu na grad Kramatorsk na istoku Ukrajine 27. juna, javila je agencija RIA.

Ukrajinski zvaničnici rekli su da je 12 ljudi poginulo, a 60 povrijeđeno kada je ruski projektil pao u prepun restoran u gradu u utorak navečer.

Rusija tvrdi da je napala samo vojne ciljeve, a ne i civilne. Ministarstvo odbrane saopćilo je da je pogođeno privremeno komandno mjesto ukrajinske vojske u Kramatorsku.

Ruski projektil pogodio je u utorak restoran u gradu Kramatorsku na istoku Ukrajine. Drugi projektil pogodio je selo na rubu Kramatorska, pri čemu je ranjeno pet osoba. Ipak, najveći broj žrtava bio je u restoranu, gdje je među poginulima najmanje troje djece.

Ruski projektil je također pogodio niz zgrada u Kremenčuku, oko 375 km zapadno u centralnoj Ukrajini, tačno godinu dana nakon napada na tamošnji tržni centar u kojem je poginulo najmanje 20 ljudi. U posljednjem napadu nisu prijavljene žrtve.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u svojoj noćnoj video poruci da su napadi pokazali da Rusija “zaslužuje samo jednu stvar kao posljedicu onoga što je uradila – poraz i tribunal”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh