Svijet

Stoltenberg: NATO spreman da brani svaki pedalj svoje teritorije

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg danas je izjavio da je Alijansa spremna da se brani od svake prijetnje.

“Poslali smo jasnu poruku Moskvi i Minsku, da je NATO tu da zaštiti svakog saveznika i svaki pedalj svoje teritorije”, poručio je Stoltenberg nakon sastanka sa liderima sedam članica Alijanse u Hagu, prenosi Rojters.

Odgovarajući na pitanje novinara o efektima premještanja trupa paravojne grupe “Vagner” u Bjelorusiju, rekao je da je prerano spekulisati o tome.

“Prerano je donositi bilo kakav zaključak o posljedicama činjenice da se Prigožin preselio u Bjelorusiju i da će najvjerovatnije neke od njegovih trupa takođe biti locirane u Bjelorusiji”, izjavio je Stoltenberg.

Sa druge strane, poljski predsjednik Andžej Duda poručio je da NATO mora da pruži oštar odgovor na premještanje Vagnerovih trupa.

“To je zaista ozbiljno i veoma zabrinjavajuće i moramo da donosimo veoma čvrste odluke. Za to je potreban veoma, veoma oštar odgovor NATO-a”, rekao je Duda posle sastanka sa drugim liderima NATO-a u Hagu, prenosi Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh