Svijet

Tri opcije za Wagner kriju brojne nelogičnosti, ali i opasnosti

Iako je možda djelovalo kako je obračun između ruskog rukovodstva i plaćeničke formacije Wagner riješen još tokom vikenda, izjave Vladimira Putina koje stižu iz dana u dan pokazale su kako će Rusija, ali i cijeli svijet još dugo posmatrati obračun između Kremlja i Jevgenija Prigožina.

Nakon što su pripadnici Wagner grupe u subotu uspostavili punu kontrolu nad Rostovom na Donu, šef organizacije Jevgenij Prigožin, još od ranije ogorčen pristupom ruskog vojnog i političkog vrha ratu u Ukrajini, odlučio se za “juriš” na Moskvu. Dok su Wagnerovci “osvajali” kilometar po kilometar autoceste koja prolazi Rusijom, Prigožin je bljuvao vatru na Putina.

“Predsjednik je bio u dubokoj zabludi kada je spomenuo izdaju domovine. Mi smo patrioti naše domovine. Borili smo se i dalje se borimo. Niko se neće predati na zahtjev predsjednika, FSB-a ili bilo koga drugog. Ne želimo da zemlja i dalje živi u korupciji, propasti i birokratiji”, rekao je u subotu Prigožin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh