Svijet

Užas u Italiji! Otac zaboravio djevojčicu u autu, umrla je

Prema prvim nalazima, čini se da je smrt nastupila najmanje nekoliko sati prije nego što je djevojčica pronađena

Italijanska policija - ticinonotizie.it

Djevojčica od nekoliko mjeseci pronađena je mrtva u autu u Rimu, navodno ju je otac zaboravio u vozilu.

Navodno je djevojčica ostala sama u autu, a u tijeku je istraga koja će otkriti sve detalje tragedije. Mjesto događaja je ogradila policija kako bi mogla dovršiti očevid.

Automobil u kojem je pronađeno tijelo djevojčice bio je na parkiralištu u blizini jedne stambene zgrade. Karabinjeri sumnjaju da je djevojčicu u autu ostavio jedan od roditelja koji ju je trebao ostaviti u vrtiću te su oboje odvedeni na ispitivanje. Također se ispituju i njihovi poznanici ne bi li se utvrdilo kakvo je bilo njihovo ponašanje prema djetetu, piše Corriere della Sera.

Prvi su intervenirali vojnici koji su se našli u blizini, jedan je navodno razbio staklo na autu tražeći prvu pomoć za djevojčicu. Potom su došli djelatnici hitne pomoći i pokušali reanimirati djevojčicu.

Nije poznato zašto je otac doveo dijete pred vrtić i ostavio na stražnjem dijelu auta.

Uzbuna je krenula oko 14.40 sati kada je prolaznik nazvao 112 i prijavio kako je djevojčica zaključana u autu. Tada je operativni centar na mjesto događaja poslao hitnu pomoć i vatrogasce kako bi oslobodili dijete. Kada su došli, vojnik je već razbio prozor i pokušao pomoći malenoj djevojčici.

Prema prvim nalazima, čini se da je smrt nastupila najmanje nekoliko sati prije nego što je djevojčica pronađena. prenosi 24sata


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh