Svijet

Raketni napad na Kijev

Rano jutros se dogodio novi zračni napad na glavni grad Ukrajine, deveti ovog mjeseca.

Raketni napad na Kijev - bbc

Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je u jednom naselju izbio požar zbog krhotina koje su pale na zemlju.

Kličko je poručio stanovnicima da ostanu u skloništima. “Napad na glavni grad se nastavlja. Ne napuštajte skloništa za vrijeme zračne uzbune”, poručio je na Telegramu.

Eksplozije su se čule i u središnjoj Ukrajini, u regijama Vinica, Kmelnicki i Žitomiru. Vojna administracija Kijeva objavila je kako preliminarne informacije govore da su svi ruski projektili uništeni, prenosi Index.hr.

Kličko je na svom Telegram kanalu objavio da je požar izbio u garaži u kijevskom naselju Darnica, dodavši kako niko nije ozlijeđen.

Šef vojne administracije Kijeva rekao je da su Rusi pokrenuli “žestok raketni napad” projektilima lansiranim sa strateških bombardera nad Kaspijskim morem. “Protuzračna odbrana radi svoj posao”, dodao je.

Također je bilo izvještaja o eksplozijama u drugim većim gradovima, ali je neizvjesno jesu li one bile od udara projektila ili protuzračne aktivnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh