Svijet

Slavne osobe koje su nakon ugriza krpelja dobile iscrpljujuću lajmsku bolest

Procjenjuje se da 476.000 Amerikanaca godišnje oboli od lajmske bolesti, uključujući niz poznatih lica, prenosi Index.

Evo nekoliko njih koji su otvoreno progovorili o svom iskustvu vezanom za lajmsku bolest.

Shania Twain

U Netflixovom dokumentarcu Not Just a Girl legenda country glazbe Shania Twain progovorila je o borbi s lajmskom bolešću, koja ju je zadesila na turneji početkom 2000-ih.

“Jahala sam konja i ugrizao me krpelj zaražen lajmskom bolešću. Moji simptomi bili su zastrašujući. Prije nego što mi je postavljena dijagnoza, na pozornici sam imala vrtoglavicu, gubila sam ravnotežu, bojala sam se da ću pasti s pozornice. Kratke epizode nesvjestice javljale su se svake minute”, ispričala je.

Pjevačici se promijenio i glas, a liječnicima je trebalo sedam godina da shvate da je to posljedica oštećenja živaca njezinih glasnica koje je uzrokovala lajmska bolest.

Bella Hadid

Manekenka Bella Hadid također se borila s lajmskom bolešću.

“Znam kakav je osjećaj ne htjeti ustati iz kreveta zbog bolova u kostima i iscrpljenosti na kraju dana. Jednostavno se nisam željela družiti i biti s ljudima. Patila sam od tjeskobe. Trebale su godine da se naučim živjeti s bolešću i nastavim sa životom”, rekla je.

Amy Schumer

Stand-up komičarka i glumica Amy Schumer na Instagramu je 2020. objavila da boluje od lajmske bolesti.

“Je li netko dobio lajmsku bolest ovoga ljeta? Ja jesam i na doksiciklinu sam. Možda je imam godinama. Imate neki savjet?” upitala je fanove i potaknula pratitelje da podijele vlastita iskustva s bolešću.

Alec Baldwin

Slavnog glumca Aleca Baldwina krpelj je ugrizao prije više od dva desetljeća, a pet godina nakon toga ostao je prikovan za krevet, s visokom temperaturom. Za časopis People je rekao da je mislio da će umrijeti.

Justin Bieber

Pjevač Justin Bieber dijagnozu lajmske bolesti dobio je prije tri godine. Rekao je da mu se promijenio izgled, zbog čega su ga mnogi maltretirali.

Ben Stiller

Glumcu Benu Stilleru lajmska bolest dijagnosticirana je 2010. Koljeno mu se upalilo i nitko nije znao što mu je, a onda je otkriveno da se radi o lajmskoj bolesti.

“Sada nemam simptome, ali to je stvarno teška bolest”, izjavio je nakon par godina za The Hollywood Reporter, prenosi Index,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh