Svijet

Rusija granatirala grad izvođača iz Ukrajine, deset minuta prije nastupa

Rusija je napala zapadni ukrajinski grad Ternopil dok se ukrajinski eurovizijski izvođač Tvorchi – koji dolazi iz tog grada – spremao popeti na pozornicu u Liverpoolu, kažu izvještaji, javio je BBC.

Šef regionalne državne uprave Ternopila Volodimir Trush kaže da su dva civila ozlijeđena i da su pogođena skladišta koja pripadaju komercijalnim kompanijama i jednoj vjerskoj organizaciji.

Tvorchi je na Instagramu rekao da su pročitali izvještaj o napadu na njihov grad 10 minuta prije nego što su izašli na pozornicu,pišu Vijesti

Nakon nastupa na pozornici, Tvorchi je ponovno napisao na Instagramu: “Ternopil je ime našeg rodnog grada koji je Rusija bombardirala dok smo mi na eurovizijskoj pozornici pjevali o našim čeličnim srcima, nesalomljivosti i volji.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh