Svijet

Njemačka: U osnovnoj školi nožem napadnute dvije djevojčice

Učenica berlinske osnovne škole kritično je pošto je u srijedu napadnuta nožem. Osim nje ozlijeđena je još jedna učenica, a osumnjičenik je uhićen, priopćila je policija, prenosi HINA.

Njemačka policija - Ilustracija / Nezavisne.com

Napad se dogodio u školi u četvrti Neukoelln, a dvije djevojčice, sedmogodišnjakinja i osmogodišnjakinja, primljene su u bolnicu, navode vlasti.

Osumnjičenik za napad je uhićen u krugu škole nakon incidenta. Okolnosti napada još nisu jasne, rekla je glasnogovornica policije.

Nije poznato jesu li učenice poznavale napadača, dodala je.

Regionalna ministrica unutarnjih poslova Berlina, Iris Spranger rekla je da je “zgrožena” napadom u školi, potvrdivši da su djevojčice napadnute nožem.

Kako piše njemački list Berliner Zeitung, postoje i saznanja da je napadač mentalno bolestan, a djevojčice koje je napao su iz nepoznatog razloga izbivale s nastave u trenutku napada.

Ugledao ih je u školskom dvorištu, prišao im i nasrnuo nožem. Navodni počinitelj ih nije poznavao, a policiju je čekao u školi.

Policija nije komentirala te navode.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh