Svijet

Zelenski danas u posjeti Nizozemskoj

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski trebao bi u četvrtak doći u službenu posjetu Nizozemskoj, gdje će održati govor i sastati se s premijerom Markom Rutteom i članovima parlamenta, saopćila je nizozemska vlada.

Volodimir Zelenski - facebook

Nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je da se očekuje da će Zelenski održati govor pod nazivom “Nema mira bez pravde za Ukrajinu”.

Navodeći sigurnosne razloge, glasnogovornici vlade odbili su pružiti dodatne pojedinosti o posjeti, što će ujedno i biti njegova prva posjeta zemlji. Ukrajinski predsjednik posjetio je nekoliko stranih prijestolnica, uključujući London, Pariz i Washington DC od ruske invazije 2022.

Nizozemska novinska agencija ANP izvijestila je da je Zelenski stigao u Nizozemsku avionom kasno u srijedu nakon posjete Finskoj, prenosi France 24.

U ranim jutarnjim satima dužnosnici i mediji izvijestili su da su se čule eksplozije u glavnom gradu Ukrajine Kijevu i drugim gradovima, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh