Svijet

Netanjahu donio odluku: Zabranjen ulazak Jevrejima u Al-Aqsu do kraja ramazana

Danas je više od 700 izraelskih doseljenika nasilno ušlo u kompleks džamije Al-Aqsa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) je odlučio da će kompleks džamije Al-Aqsa biti zatvoren za jevrejske posjetioce od srijede do kraja mjeseca ramazana.

Odluka je donesena nakon brojnih incidenata koji se dogodili tokom ramazana, a danas je više od 700 izraelskih doseljenika nasilno ušlo u kompleks džamije Al-Aqsa.

Ministar sigurnosti Izraela Ben-Gvir je poručio da je odluka da se kompleks zatvori za jevrejske posjetioce je teška greška koja neće donijeti mir u regionu te da može samo eskalirati situaciju.

– Nedostatak prisustva Jevreja u kompleksu hrama automatski će uzrokovati smanjenje prisustva policije, što će stvoriti plodno tlo za pozive na poticanje na ubijanje Jevreja. Kada napadne teror, mora se reagovati snažno, a ne podleći njegovim hirovima – rekao je ministar nacionalne sigurnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh