Svijet

Putin: Mislili su da ćemo se raspasti za mjesec dana, a naša ekonomija je još jača

RUSKI predsjednik Vladimir Putin je izjavio kako postojanje Rusije kao države ovisi o ratu u Ukrajini.

Obraćajući se radnicima tvornice zrakoplova, Putin je ponovio tvrdnje da Zapad namjerava uništiti Rusiju. Prethodno je optužio Zapad da koristi Ukrajinu kao sredstvo za nanošenje “strateškog poraza” Rusiji, piše Sky News.

“Dakle, za nas to nije geopolitički zadatak, već zadatak opstanka ruske državnosti, stvaranje uvjeta za budući razvoj zemlje i naše djece”, naglasio je ruski čelnik. Tvrdi kako je rusko gospodarstvo ojačalo nakon nametanja sankcija. Pozdravio je ono što je nazvao novootkrivenom “ekonomskom suverenošću” i rekao da su ruski financijski sustavi u boljem položaju unatoč očekivanjima Zapada da će se srušiti.

“Višestruko smo povećali ekonomski suverenitet”

“Pokazalo se, za mnoge od nas, a još više za zapadne zemlje, da su temelji stabilnosti Rusije mnogo jači nego što je itko mislio”, poručio je tvorničkim radnicima u pogonu za proizvodnju helikoptera.

“Višestruko smo povećali svoj ekonomski suverenitet. Uostalom, na što je naš neprijatelj računao? Da ćemo se srušiti za dva do tri tjedna ili za mjesec dana”, kazao je. Putinovi komentari dolaze nakon što je Bloomberg otkrio da je Rusija pohranila 66 milijardi funti imovine u inozemstvu tijekom prošle godine unatoč sankcijama.

Offshore bogatstvo raspoređeno je između gotovine, nekretnina i stranih ulaganja, što predstavlja oko trećinu profita koji je Rusija zaradila svojim izvozom. Ova “slamka spasa” mogla bi postati nova meta zapadnih sankcija, izvijestio je Bloomberg.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh