Svijet

U Minhenu se susreli Andrej Plenković i Christian Schmidt – evo šta su zaključili

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković susreo se na sigurnosnoj konferenciji u Minhenu s visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Christianom Schmidtom.

Christian Schmidt i Andrej Plenković - Twitter

“Izvijestio sam o održavanju sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH. Očekujemo što skorije formiranje vlasti na svim nivoima kako bi BiH bila funkcionalna”, napisao je Plenković na svom Twitter profilu.

Još je naglasio kako Hrvatska nastavlja pružati podršku Bosni i Hercegovini na europskom putu.

U Minhenu je 17. februara počela 59. Minhenska sigurnosna konferencija (MSC), na kojoj učestvuje veliki broj visokih međunarodnih zvaničnika, šefova država i vlada, ministara, kao i predstavnika međunarodnih organizacija i civilnog društva.

Tokom tri dana konferencije u hotelu Bayerischer Hof u Minhenu, učesnici će razgovarati o najvećim izazovima vanjske i sigurnosne politike, posebno u svjetlu ruske invazije na Ukrajinu. prenosi radiosarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh