Svijet

Prekrasni prizori: Spasioci nisu oklijevali, iz ruševina su izvlačili i brojne prestrašene mačke

Odmah bi im dali vode, neki su imali sa sobom i kakvu konzervu, a životinje su držali u naručju dok se ne bi smirile

Svako spašavanje iz urušenih objekata u Turskoj bilo je pravo malo čudo, a svaki život, bio on malen ili velik, vrijedan i važan. Spasitelji nisu pomagali samo ljudima, već i životinjama. Mnoge od njih spasili su od sigurne smrti.

Premda je osnovni cilj bio spašavanje ljudi, kad god su čuli mijaukanje ispod ruševina, nitko nije oklijevao. Spasiteljima nije bilo bitno o kome se radi – bio je tamo netko tko je trebao njihovu pomoć. Nije im bilo teško uklanjati komade urušenih zidova i kopati po ruševinama kako bi izvukli neku uznemirenu i prestrašenu mačku.

Odmah bi im dali vode, neki su imali sa sobom i kakvu konzervu, a mačke su držali u naručju dok se ne bi smirile. Ako pak spasitelji nisu mogli, uskočio bi netko drugi, tko bi pazio da životinja ostane smirena, a uz put bi pogledao ima li kakvih vidljivih rana i da li joj treba pomoć.

Na svu sreću, mnoge su bile samo prestrašene i gladne, tako da je malo hrane, vode i ljudska prisutnost učinila svoje, tako da su uskoro opet bile dobro. One koje su imale vlasnike koji su se uspjeli spasiti vraćene su svojim porodicama, prenosi Jutarnji..


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh