Svijet

Izrael pokrenuo zračne napade na Pojas Gaze

Izrael je rano u ponedjeljak izveo zračni napad na područje u Pojasu Gaze.

Palestinians inspect a destroyed wedding hall following Israeli strikes in Gaza City, early on February 13, 2023. - Israel hit Gaza with air strikes in response to a rocket fired from the Palestinian enclave at the weekend, the army said, as unrest persisted in the occupied West Bank. (Photo by Mohammed ABED / AFP)

Glasnogovornik izraelske vojske Avichay Adraee objavio je na Twitteru da su ratni avioni gađali tačku u centralnom dijelu Gaze, gdje se nalaze sirovine za proizvodnju raketa Hamasa.

Dodao je da se napad dogodio zbog rakete ispaljene iz Gaze na Izrael u subotu. za cilj osujetiti napore palestinskog pokreta otpora u proizvodnji naoružanja, Adraee je zaprijetio da će Hamas platiti cijenu zbog narušavanja sigurnosti Izraela.

Očevici u Gazi potvrdili su za Anadoliju da su izraelski zračni udari pričinili materijalnu štetu na bombardovanim područjima i njihovoj neposrednoj okolini.

Lokalne vlasti još uvijek nisu potvrdile da li je u napadu bilo ljudskih žrtava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh