Svijet

Novi zemljotres pogodio Tursku! Više od 4.300 žrtava, strahuje se da bi broj mogao da bude OSAM puta veći

Tlo ne miruje.Novi zemljotres jačine 5,6 stepeni pogodio je danas centralnu Tursku, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Zemljotres u Turskoj - Tanjug/AP Photo/Mustafa Karali

Zemljotres je bio na dubini od 2 kilometra.

Broj žrtava jučerašnjeg razornog zemljotresa jačine 7,8 stepeni koji je pogodio Tursku i Siriju neprekidno raste, a prema poslednjim podacima, poginulo je više od 4.300 ljudi, prenosi Si-En-En.

U Turskoj je poginulo najmanje 2.921 osoba, a više od 15.800 je povređeno, izjavio je šef turske Službe za upravljanje katastrofama Junuz Sezer.

U susednoj Siriji je poginulo najmanje 1.451 osoba, dodaje Si-En-En.

Prema sirijskoj državnoj agenciji SANA, na teritorijama koje kontroliše Damask poginulo je 711 ljudi.

Na teritorijama koje u Siriji kontroliše opozicija poginulo je 740 ljudi, saopštila je nevladina organizacija “Beli šlemovi”, poznata pod nazivom Sirijska civilna odbrana.

Prema navodima Svetske zdravstvene organizacije, konačan broj žrtava zemljotresa mogao bi da bude i osam puta veći, prenosi Bi-Bi-Si, piše Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh