Svijet

ŽESTOKA REAKCIJA ERDOGANA NA SPALJIVANJE KUR’ANA: ŠVEDSKA NE ULAZI U NATO?

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan danas je osudio spaljivanje Kur’ana u Švedskoj i kazao da niko nema slobodu vrijeđati vjeru muslimana ili drugih religija. On je jasno i nedvosmisleno poručio vlastima u Švedskoj da ne očekuju podršku u vezi sa članstvom u NATO.

Recep Tayip Erdogan - Radiosarajevo

Erdogan je kazao vlastima u Švedskoj da “ukoliko ne poštujete Tursku i ne pokazujete poštovanje prema vjerovanju muslimana, nećete dobiti našu podršku u vezi s NATO-om”.

Ukoliko toliko vole pripadnike terorističkih organizacija i antiislamiste, predlažemo im da i nacionalnu odbranu predaju njima u ruke”, kategoričan je bio turski predsjednik.

Erdogan je kazao i da “oni koji su omogućili takvo nešto pred našom ambasadom, neka ne očekuju dobru volju Turske po pitanju članstva u NATO-u”.

Taj ružni čin u Švedskoj je uvreda za sve koji poštuju temeljna prava i slobode ljudi, a posebno za muslimane”, zaključio je Erdogan. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh