Svijet

Rusi dronovima žestoko napadaju Kijev

Rusija gađa kritičnu infrastrukturu Ukrajine u nizu napada bespilotnim letjelicama na Kijev i regiju koja ga okružuje.

Rekli su ovo u ponedjeljak ukrajinski dužnosnici, u drugoj noći žestokih napada na glavni grad Ukrajine.

– Glasno je u regiji i u glavnom gradu: noćni napadi dronovima, naveo je guverner kijevske regije Oleksij Kuleba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

– Rusi su lansirali niz napada bespilotnim letjelicama (iranske proizvodnje) Šahid. Ciljaju objekte kritične infrastrukture. Na djelu je protuzračna obrana, dodao je.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko objavio je da je 19-godišnji mladić ozlijeđen u eksploziji u okrugu Kijeva i da su sve službe na terenu.

Kličko je putem Telegrama naveo da je mladić prevezen u bolnicu nakon što su krhotine drona drona pale na cestu u okrugu Desnjanskij na sjeveroistoku Kijeva i oštetile obližnju zgradu. Reuters nije mogao neovisno provjeriti tu informaciju.

Okrug Desnjanskij, smješten na lijevoj obali rijeke Dnjepar, uglavnom je stambena četvrt i najnaseljenija četvrt glavnog grada.

Sustavi ukrajinske protuzračne obrane oborili su 16 zračnih objekata iznad Kijeva u prvim satima drugog dana nove godine, objavila je gradska vojna uprava,pišu Vijesti

Regionalno vojno zapovjedništvo Ukrajine na istoku zemlje priopćilo je da su sustavi protuzračne obrane uništili i devet bespilotnih letjelica Šahid iranske proizvodnje iznad regija Dnjepropetrovsk i Zaporižja u prvim satima ponedjeljka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh