Svijet

Charles Treći u svojoj prvoj božićnoj poruci hvalio solidarnost

Britanski kralj Charles Treći pohvalio je danas solidarnost u svojoj prvoj božićnoj poruci od kada je preuzeo tron.

Charles Treći - screenshot

Charles (74) je božićnu poruku, koju su prenijele televizije, snimio u kapeli Svetog Đorđa u zamku Winsor, gdje je sahranjena njegova majka, kraljica Elizabeta Druga, umrla 8. septembra poslije više od sedam decenija na vlasti.

“Ne mogu da vam zahvalim dovoljno za ljubav i saosjećanje koje ste iskazali cijeloj našoj porodici”, rekao je Charles naglašavajući koliko je Božić “emotivan dan za sve one koji su izgubili najmilije”.

Kralj je pohvalio vojsku i hitnu pomoć, “koje neumorno rade” na sigurnosti zemlje, kao i medicinsko osoblje.

“Posebno želim da izrazim poštovanje prema svim tim divno ljubaznim ljudima koji tako velikodušno poklanjaju hranu, novac ili svoje dragocjeno vrijeme”, dodao je on.

“Kakva god bila vaša vjera, ili je nemate, vjerujem da u ovoj životvornoj svjetlosti i sa istinskom poniznošću koja leži u služenju drugima možemo naći nadu za budućnost”, rekao je kralj koji je čestitao Božić uz mir, sreću i vječnu svjetlost, prenosi Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh