Svijet

Ubijen irski vojnik iz mirovne misije UN-a u Libanu

S dubokim žaljenjem, Óglaigh na hÉireann (Irske odbrambene snage) može potvrditi smrt jednog od naših mirovnjaka u ozbiljnom incidentu sinoć u Libanu – saopćile su snage…

Irska vojska - I24NEWS

Irski vojnik ubijen je u mirovnoj misiji UN-a u srijedu kasno navečer kada se konvoj od dva oklopna vozila s osam pripadnika mirovih snaga koji je putovao u Bejrut našao pod vatrom, navode irske odbrambene snage u saopćenju.

Još jedan pripadnik Privremenih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu (UNIFIL) je u teškom stanju i podvrgnut je operaciji nakon incidenta, navodi se u saoćenju. Još dvojica vojnika zbrinjavaju se zbog lakših povreda, pieš Fena.

S dubokim žaljenjem, Óglaigh na hÉireann (Irske odbrambene snage) može potvrditi smrt jednog od naših mirovnjaka u ozbiljnom incidentu sinoć u Libanu – saopćile su snage, prenosi Reuters.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh