Svijet

Poljski premijer Morawiecki: Rusija je kriva za smrt naših sunarodnjaka

Za smrt naših sunarodnjaka kriva je Rusija, koja ne samo da je napala Ukrajinu, već je terorizirala ovu zemlju masovnim napadima projektilima i dronovima, kazao je premijer Poljske Mateusz Morawiecki

Poljski premijer Mateusz Morawiecki okrivio je Rusiju za smrt dvoje sunarodnjaka koji su poginuli u nedavnom padu projektila u blizini granice s Ukrajinom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Za smrt naših sunarodnjaka kriva je Rusija, koja ne samo da je napala Ukrajinu, već je terorizirala ovu zemlju masovnim napadima projektilima i dronovima”, kazao je Morawiecki u televizijskom gostovanju.

Morawiecki je također rekao da će se poljska država pobrinuti za porodice žrtava.

Napominjući kako stručnjaci za rakete i balistiku nastavljaju s analizom projektila, Morawiecki je zahvalio saveznicima na podršci.

“Naše oružje je ne bojati se, već ostati smiren. Modernizujemo naše odbrambene snage. Moderno oružje kupujemo iz Sjedinjenih Američkih Država”, naglasio je poljski premijer.

Projektil je u utorak pao na selo Przewodow u Poljskoj, kod granice sa Ukrajinom, usmrtivši dvije osobe.

Ministarstvo odbrane Rusije saopćilo je da oni nisu napadali ciljeve na poljsko-ukrajinskoj granici. Iz NATO-a su naveli kako je moguće da je projektil lansiran iz sistema protivvazdušne odbrane Ukrajine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh