Svijet

PORUKA KOJA ODZVANJA! Zelenski: Ovo je početak kraja rata!

Oslobađanje Hersona označava početak kraja rata s Rusijom, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u posjetu tom gradu na jugu zemlje, prenosi BBC.

Volodimir Zelenski - Novi

Ukrajina ide naprijed i spremna je za mir, dodao je Zelenski.

Podsjetimo, Zelenski je posjetio Herson samo nekoliko dana nakon povlačenja ruskih trupa poslije višemjesečne okupacije. Na glavnom gradskom trgu okupljeni su mahali ukrajinskim zastavama, a stigli su i roditelji s djecom.

Ukrajinska vojska iz opreza polako ulazi u to područje. Zelenski je kazao da je jedna od najvažnijih hitnih mjera razminirati Herson i okolicu. Zahvalio je NATO-u i drugim saveznicima na podršc i rekao da je isporuka topničkih raketnih sistema visoke mobilnosti (HIMARS) iz SAD-a puno pomogla Ukrajincima. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh