Svijet

Izraelski predsjednik zatražit će od Netanyahua da formira novu vladu

Izraelski predsjednik Isaac Herzog zatražit će u nedjelju od Benjamina Netanyahua da sastavi novu vladu, saopćeno je iz ureda predsjednika.

Benjamin Netanyahu - Screenshot

Objava je uslijedila nakon što je predsjednik zaključio političke konsultacije s izabranim frakcijama u petak, u kojima je 64 člana izraelskog parlamenta, koji se saatoji od 120 članova, preporučilo da Netanyahu sastavi novu koaliciju, navodi se u saopćenju, prenosi Reuters.

Stranka Likud bivšeg premijera Benjamina Netanyahua osvojila je prvo mjesto na prošlosedmičnim izborima, okončavši zastoj bez presedana u Izraelu nakon pet izbora u manje od četiri godine.

Netanyahuova stranka vjerovatno će se udružiti s krajnje desničarskim i vjerskim strankama kako bi postigli stabilnu parlamentarnu većinu.

Izraelskom premijeru s najdužim mandatom, Netanyahuu se sudi zbog optužbi za korupciju, koje on poriče, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh