Svijet

Erdogan: Turska od Švedske očekuje konkretne korake za ulazak u NATO

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je Ankara izrazila svoje očekivanje da će vidjeti konkretne korake Švedske u ispunjavanju obaveza prema sporazumu kojim su se Švedska i Finska obvezale na “brzo rješavanje zahtjeva Turske za deportaciju ili izručenje osumnjičenih za terorizam” za pridruživanje NATO-u.

Recep Tayyip Erdogan - screenshot

Govoreći nakon sastanka sa švedskim premijerom Ulfom Kristerssonom, Erdogan je također rekao da je nedavni nastavak izvoza oružja u Tursku pozitivan korak, javlja Reuters.

Ranije danas švedski premijer Ulf Kristersson je obećao čvršći stav u borbi protiv kriminala i terorizma tokom posjete Turskoj gdje će od predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana tražiti saglasnost za kandidaturu njegove zemlje za članstvo u NATO-u. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh