Svijet

Novi jezivi potez Vladimira Putina: Potpisao zakon koji omogućuje mobilizaciju najgorih kriminalaca

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je zakon koji omogućava mobilizaciju građana osuđenih za ubistva, pljačke, krađe, trgovinu drogom i druga teška krivična djela prema Krivičnom zakonu Ruske Federacije.

Vladimir Putin - Twitter

To omogućuje mobilizaciju stotina hiljada ljudi koji su osuđeni na uvjetnu kaznu ili su nedavno pušteni iz kaznenih kolonija, a kojima je dosad bilo zabranjeno služiti vojni rok.

Skupine kriminalaca koji su izuzeti iz uredbe su oni koji su počinili seksualne zločine nad maloljetnicima te oni koji su optuženi za izdaju, špijunažu ili terorizam.

Iz uredbe su isključeni i oni koji su osuđeni za pokušaj atentata na državnog dužnosnika, otmicu aviona, ekstremističko djelovanje i nezakonito rukovanje nuklearnim materijalima i radioaktivnim tvarima, piše Jutarnji.hr.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh