Svijet

Britanija neće biti uvučena u ruske ‘distrakcije’ oko Sjevernog toka

Tvrdnja Moskve da je Britanija kriva za oštećenje gasovoda Sjeverni tok pokušaj je da se odvrati pažnja od situacije u Ukrajini i dio je “ruskog načina rada”, rekao je u utorak glasnogovornik premijera Rishija Sunaka.

Rishi Sunak - dw

Moskva je u utorak ponovila svoju tvrdnju da je Britanija odgovorna za napad na podmorske gasovode Sjeverni tok, dodajući da razmatra koje “dalje korake” da preduzme kao odgovor. Britanija je odbacila tu tvrdnju.

Očigledno je da pažljivo pratimo situaciju, ali ispravno je da ne budemo uvučeni u ovakve vrste smetnji koje su dio ruskog načina rada – rekao je Sunakov portparol novinarima.

Oni nastavljaju neselektivno bombardiranje civila i napade na civilnu infrastrukturu. To je naš fokus, a mi ćemo nastaviti da pružamo podršku da izgube ovaj ilegalni rat – kazao je on, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh