Svijet

Zelenski poručio da Rusija ne može osvojiti Ukrajinu

Ruski teroristi nemaju rakete koje mogu pogoditi volju Ukrajine za životom. Živite civilizovano i pazite jedni na druge. Ni vojskom, ni terorom, ni bilo čim drugim, Rusija može osvojiti Ukrajinu, poručio je ukrajinski lider Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da Ruska Federacija nema moć da osvoji Ukrajinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Zelenski je govorio o razvoju događaja u vezi s tekućim ratom protiv Rusije u njegovoj zemlji, u video objavi koju je objavio na Telegramu.

Napominjući da su ruske snage izvele raketne napade na različite dijelove Ukrajine u ranim jutarnjim satima danas, Zelenski je rekao: “Samo jutros su teroristi upotrijebili 55 krstarećih projektila za veliki napad. 45 ih je uništeno.”

Kazao je kako Rusija cilja na energetsku infrastrukturu u različitim dijelovima Ukrajine, Zelenski je kazao kako čine i nastavit će činiti sve što je moguće kako bi obnovili opskrbu energijom i vodom.

Napominjući da Rusija “nema moć uništiti postojanje Ukrajine”, Zelenski je rekao: “Ruski teroristi nemaju rakete koje mogu pogoditi volju Ukrajine za životom. Živite civilizovano i pazite jedni na druge. Ni vojskom, ni terorom, ni bilo čim drugim, Rusija može osvojiti Ukrajinu.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh