Svijet

U stampedu u Seulu 151 osoba poginula, proglašena nacionalna žalost

Južnokorejski predsjednik Yoon Suk-yeol proglasio je nacionalnu žalost nakon što je u stampedu za Noć vještica poginula 151 osoba u prepunoj zoni noćnog života glavnog grada Seula.

U stampedu u Seulu 151 osoba poginula, proglašena nacionalna žalost - BBC

Yoon je izrazio saučešće zbog žrtava i poželio brz oporavak ozlijeđenima.

– Ovo je zaista tragično. Tragedija i katastrofa koja se nije smjela dogoditi sinoć se dogodila u srcu Seula – rekao je u izjavi.

Gomila koja je slavila u popularnoj četvrti Itaewon pohrlila je u jednu uličicu u subotu navečer, rekli su službenici za hitne slučajeve, dodajući da bi broj žrtava mogao rasti.

Na mjestu nesreće ostavljeno je cvijeće, a u drugim dijelovima glavnog grada Južne Koreje, Seula, zastave su spuštene na pola koplja nakon što je proglašena nacionalna žalost, pišu Vijesti.

Ljudi iz Irana, Norveške, Kine i Uzbekistana su među 19 stranih državljana koji su poginuli u gužvi u Seulu, rekao je šef vatrogasne postrojbe Yongsan Choi Seong-bum, prenosi CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh