Svijet

TORTA SA PIŠKOTAMA I MANDARINAMA: Lagana za pripremu – ne zna se da li je ukusnija ili ljepše izgleda kada se isječe

Počinje sezona mandarina, a preporučuje se često jesti ovo voće, jer je bogato vitaminom C, štiti naš imunitet tokom hladnog perioda i pomaže nam da održimo vitku liniju.

U nastavku pogledajte recept za tortu prelijepog presjeka sa mandarinama, piškotama i pudingom od vanile. Očaraće vas na prvi zalogaj.

Sastojci:

150 g piškota
200 ml mlijeka
400 g mandarina
Za fil:
800 ml mlijeka
130 g šećera
160 g praška za puding sa ukusom vanile
200 g putera
Za žele:
500 ml vode
150 g želea sa aromom mandarine
Priprema:

Uzmite kalup sa obručem prečnika 26cm. Piškote umačite u mlijeko i ređajte na dno kalupa. puter umutite mikserom. U šerpici pomiješajte puding, šećer i mleko pa stavite na ringlu da se kuha. Kada se zgusne sklonite sa ringle i sipajte puding u umućen puter.

Sve izmiješajte mikserom. Smjesu sipajte preko piškota. stavite u frižider na sat vremena, a za to vrijeme pripremite posljednji sloj. U vodi prokuhajte žele sa aromom mandarine. Kada se malo prohladi, na tortu najprije poredajte kriške mandarina po cijeloj površini pa pospite želeom. Vratite u frižider na sat vremena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh