Svijet

Obavještajci: Neobična izjava ruskog generala sugerira veliko povlačenje kod Hersona

Nedavno rusko priznanje “teške situacije” u regiji Herson je vrlo neobično i vjerojatno sugerira da ruske vlasti planiraju veliko povlačenje svojih snaga na jugu, stoji u najnovijem izvješću britanskih vojnih obavještajaca. Izjavu o “teškoj situaciji” u Hersonu dao je novi ruski zapovjednik u Ukrajini, general Sergej Surovikin, podsjećaju.

Pritom je podržao plan proruskih čelnika te okupirane regije da evakuiraju civilnu populaciju iz Hersona.

S obzirom na to da je general Surovikin zapovjednik zadužen za operacije ruskih snaga u Ukrajini, njegova objava loših vijesti o “specijalnoj vojnoj operaciji” je krajnje neobična, navode obavještajci dodajući da “vjerojatno sugerira da ruske vlasti ozbiljno razmatraju veliko povlačenje svojih snaga iz područja zapadno od rijeke Dnjepar”.

“Ključni izazov bilo kakve ruske operacije povlačenja odnosio bi se na uredno izvlačenje trupa i opreme preko rijeke široke 1000 metara. S obzirom na to da su mostovi preko Dnjepra jako oštećeni, Rusija će se vrlo vjerojatno morati oslanjati na most od skela postavljen kod Hersona u proteklim danima i vojne pontone, koji se nalaze na više lokacija”, navode britanski obavještajci.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh