Svijet

Eksplozije u više gradova širom Ukrajine

Ruske snage napale su danas energetsku infrastrukturu u sjevernom dijelu Kijeva i izazvale nekoliko eksplozija poslije kojih se nad gradom podiže dim, izjavili su ukrajinski zvaničnici i očevici.

Ukrajina - bhrt

Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da je pogođena “ključna infrastruktura” i da su ekipe službe za hitne intervencije krenule ka licu mjesta.

TASS prenosi da su dvije serije eksplozija odjeknule u sjevernom gradu Harkovu u razmaku od pet minuta. Gradonačelnik Igor Terehov rekao je da su se detonacije desile “nedaleko od jednog industrijskog preduzeća”.

Dva energetska postrojenja oštećena su u eksplozijama u Žitomiru, a spasioci su krenuli ka tim objektima. Jedna eksplozija dogodila se u predgrađu Dnjipra.

Vazudušna opasnost trenutno je na snazi u čitavoj Ukrajini, piše Srna.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh