Svijet

Kremlj: Napadi u Ukrajini dio su “specijalne vojne operacije”

Glasnogovrnik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su raketni napadi na više regija u Ukrajini izvedeni u sklopu “specijalne vojne operacije” te da bi predsjednik Recep Tayyip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin mogli razgovarati o mogućnosti pregovora između Rusije i Zapada u Astani, javlja Anadolu Agency (AA).

Govoreći na konferenciji za novinare u Moskvi, Peskov je rekao kako još nema jasnih informacija o tome hoće li se razgovori Rusije i Zapada održati u Turkiye.

“Da bi se moglo govoriti o mogućnosti takvih pregovora, potrebno je razumjeti svrhu i ishod ovog sastanka, a zatim donijeti odluku”, poručio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje hoće li ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Astani razgovarati o prijedlogu Turkiye za pregovore Rusije i Zapada o Ukrajini, Peskov je rekao: “Najvjerojatnije.”

Dodao je kako bi do sastanka mogli doći tokom ove sedmice.

Govoreći i o jutrošnjih raketnim napadima u Ukrajini, Peskov je rekao: “Sve se to događa u okviru specijalne vojne operacije. Naravno, važni dijelovi operacije ne izvode se bez obavijesti vrhovnog komandanta.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh