Svijet

Donald Trump nazvao Joea Bidena državnim neprijateljem

Donald Trump nazvao je predsjednika Joea Bidena “državnim neprijateljem” na svom prvom skupu otkako je FBI pretražio njegovo odmaralište na Floridi u potrazi za osjetljivim dokumentima.

Reuetrs

Obraćajući se hiljadama pristalica u Wilkes-Barreu, u Pennsylvaniji, bivši predsjednik optužio je Bidena da je FBI usmjerio protiv njega.

Racija je bila “jedna od najšokantnijih zloupotreba ovlasti bilo koje administracije u američkoj historiji”, ustvrdio je Trump na skupu na kojem je promovirao dva republikanska kandidata.

Mehmet Oz natječe se za američki Senat, a državni senator Doug Mastriano u utrci je za sljedećeg guvernera Pennsylvanije.

Obojica su samo kratko govorili – kao i uvijek, skup u subotu navečer zapravo je bio o jednoj osobi – Trumpu.

Trump (76) proveo je prvi dio svog gotovo dvosatnog govora kritizirajući raciju FBI-a, ali se kasnije vratio poznatim temama, tvrdnjama da su mu izbori 2020. ukradeni, napadima na suparnike u Demokratskoj stranci i obećanjima da će “spasiti zemlju”.

Više je puta pozivao na smrtnu kaznu za dilere droge. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh