Svijet

ZELENSKI UPOZORAVA: EVROPA JE NA RUBU NUKLEARNE KATASTROFE

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski, govoreći o stanju u najvećoj evropskoj nuklearki Zaporožje, izjavio je da je Rusija dovela Ukrajinu i ostatak Evrope na rub nuklearne katastrofe.

Zelenski je rekao da Ukrajina čini sve što je moguće kako bi izbjegla katastrofu u nuklearnoj elektrani Zaporožje koji su zauzeli Rusi.

Svijet mora shvatiti o kakvoj se prijetnji radi: da se dizelski generatori nisu uključili, da automatika i naše osoblje elektrane nisu reagirali nakon raspada struje, tada bismo već bili prisiljeni prevladavati posljedice radijacijske nesreće – naveo je Zelenski.

Imao je i poruku za sve Ukrajince.

– Činimo sve da spriječimo katastrofu, ali to ne ovisi samo o našoj državi – poručio je ukrajinski predsjednik. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh